Jelmer Dijkstra
beeldend kunstenaar

Over Jelmer

Na het afsluiten van mijn opleiding electrotechniek aan de Middelbare Technische School het was duidelijk dat deze gekozen richting niet de goede afslag was in mijn leven. Op 28-jarige leeftijd besloot ik mijzelf in te schrijven bij de Academie Minerva afdeling Beeldhouwen in Groningen om mijn talent en mijn roeping te volgen. 

De opleiding heb ik in 1980 afgerond. In deze tijd ontwikkelde ik ook mijn belangstelling voor muziek en koos voor het instrument de bas. Beeldhouwen en bassen gaat niet erg goed samen en sinds deze tijd ben ik gaan schilderen. Mijn werk is figuratief en ik heb een speciale voorliefde voor portret schilderen. Daarnaast schilder ik ook andere onderwerpen zoals voortuigen, steden, dieren en landschappen. 

Kennisdelen

Ik vind het belangrijk om mijn kennis over te brengen op andere. Hierin voorzie ik door teken en schilderles bij o.a. bij VRIJDAG, het huis voor de amateurkunst in Groningen. Tevens organiseer ik zelf workshops aan huis. Lees hier hoe u een workshop bij mij kan volgen.

Muziek 

Naast het schilderen en lesgeven heeft muziek mij ook altijd getrokken. Als bassist heb ik in diverse bands gespeeld. Op dit moment maak ik deel uit van de band Tria Martina. Lees hier meer over de band.