Jelmer Dijkstra
beeldend kunstenaar

Welkom in de schilderachtige wereld van Jelmer Dijkstra

Ik ben kunstenaar, ik vertel mijn verhalen in mijn schilderijen en niet in teksten. Ik wil  u als websitebezoeker meenemen in mijn verhaal.

Na het afsluiten van mijn opleiding electrotechniek aan de MTS was duidelijk dat deze gekozen richting niet de goede afslag was in mijn leven. Op 28 jarige leeftijd besloot ik me in te schrijven bij de Academie Minerva afdeling Beeldhouwen in Groningen om mijn talent en mijn roeping te volgen. De opleiding heb ik in 1980 afgerond. In deze tijd ontwikkelde ik ook mijn belangstelling voor muziek en koos voor het instrument de bas. Beeldhouwen en bassen gaat niet erg goed samen en sinds deze tijd ben ik gaan schilderen. Mijn werk is figuratief en ik heb een speciale voorliefde voor portret schilderen. Daarnaast schilder ik ook andere onderwerpen zoals boten, auto's en landschappen. 

In mijn behoefte om mijn kennis over te brengen voorzie ik door  teken en schilderles bij o.a. bij VRIJdag in Groningen. Tevens organiseer ik zelf workshops aan huis.

Naast het schilderen en lesgeven heeft muziek mij ook altijd getrokken. Als bassist heb ik in diverse bands gespeeld. Op dit moment maak ik deel uit van de band Tria Martina.